Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

Postat de katty in Torturi
15 Feb 2017 | 10382 vizualizari
Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

Pentru ca saptamana trecuta am fost intr-o mare viteza si dezorientare totala in timp si m-am prins cam tarziu ca nu am timp de un tort pentru aniversarea celor 19 ani ai fiului, m-am gandit sa spal obrazul cu un tort rapid cu blat de piscoturi. Trecand peste faptul ca il consider un tort de puturosi, este delicios.

Ingrediente

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 1 compot mango
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar(sau in functie de cat de dulci sunt mandarinele)
  • 150 ml zeama de mandarine
  • coaja rasa de mandarine
  • 1 plic gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • jeleu:
  • fructele din compotul de mango
  • 100 ml zeama de mandarine
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine (oprim 2-3 linguri), coaja rasa si punem la baie de aburi, amestecand pana crema se ingroasa. 

 Hidratam gelatina in zeama de mandarine ramasa, apoi adaugam cate putin din crema fierbinte, amestecand. Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone, apoi cu frisca batuta. 
Turnam 1/2 din crema peste piscoturi, apoi punem un alt strat de piscoturi. Punem si restul de crema, apoi dam tortul la rece.
Pentru jeleu, mixam fructele de mango din compot, adaugam zeama de mandarine din care am pastrat 2 linguri si punem la foc. Cand s-a infierbantat, amestecam cu gelatina hidratata in zeama oprita. Lasam jeleul sa se raceasca putin si il turnam peste tort. Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...

Citeste continuarea

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Postat de BakeUpArtist

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2017, 08:46
Yammy
la 15.02.2017, 09:19
Mamaaaaa ce combinatie
la 15.02.2017, 13:33
Daca puneai clementine eram si mai satisfacuta...
la 15.02.2017, 16:31
deliciu!
la 15.02.2017, 16:50
Nu puteam sa pun clementine, Cleme, caci stricam regula celor 3 M

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking