Ingrediente
- aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
- Sirop:
- 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 900 ml lapte
- 5 linguri zahar
- un bol de visine
- un bol de zmeura
- 250-300 ml frisca lichida indulcita
- zmeura pentru ornat
Mod de preparare
Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)
Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.
Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati).
Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi.
Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi.
Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.
Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.
Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu zmeura si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|