Tort de vară cu blat de bezea

Postat de articook in Torturi
1 Iul 2010 | 12123 vizualizari
Tort de vară cu blat de bezea

Acesta este cel mai bun tort pe care poti sa il faci vara. Este usor de preparat si combinatia de bezea cu frisca si fructe de padure e perfecta. Reteta am gasit-o la un bucatar irlandez, Donal.

Ingrediente

  • 250 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 2 lingurite faina de malai
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 500 ml frisca
  • 250 g mix fructe de padure

Mod de preparare

Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata.

Incalziti cuptorul la 150 C / treapta 2 pentru cuptor pe gaz.

Puneti hartie de copt in 2 tavi, si desenati 2 cercuri pe hartiile de copt, unul mai mic decat celalalt, si pe urma umpleti cercurile cu albusul de ou. Inainte sa turnati compozitia in tava, dati hartia cu putin unt si faina, pentru a fi siguri ca nu se va lipi. Puteti introduce ambele tavi in cuptor lasand spatiu intre ele. Dupa 45 min. sunt gata. Daca mai e nevoie tava care a fost in partea de jos puteti sa o mai lasati cateva minute. Lasati-le la racit.

Bateti frisca pana cand e tare. Pregatiti platoul pe care veti pune tortul, si asezati primul blat de bezea pe urma puneti jumatate din frisca si intindeti-o pe toata suprafata blatului, puneti si al doilea blat de bezea si restul de frisca terminand cu fructele de padure. 

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:

http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vară cu blat de bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate

Postat de katty

Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate

Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana  terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2010, 11:22
astept sa vad poze cu tortul asta facut de voi!!!! e bestial!!
la 01.07.2010, 12:19
Arti ce bine arata.Si unde mai pui ca sunt si prima
la 01.07.2010, 12:20
Am si eu o intrebare care ma chinuie de mult. Am vazut in unele retete fetele scriu ca ca se pune faina de malai. Nu e cumva amidon de porumb? Caci mi se pare cumva aiurea sa pun malai in bezea. Nu te supara ca te intreb, nu vreau sa fac pe desteapta. Chiar ma intereseaza. Amidon de porumb am mai vazut in bezea.
la 01.07.2010, 12:23
Waw ce bun trebue sa fie
la 01.07.2010, 12:30
seamana un pic cu pavlova mea

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking