Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Postat de Dedicut in Torturi
17 Iun 2014 | 5116 vizualizari
Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Inspiratie- reteta Xandrinnei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-zmeura-50379.html

Ingrediente

Blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru ungerea formei

Ganache:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte

Jeleu de zmeura :

  • 600 gr zmeura ( eu am avut congelata)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina

Ornat:·

  • 50 gr ciocolata alba
  • 50 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat :

Mai intai pregatim toate ingredientele,  masuram cantitatile si ungem cu unt  cuva aparatului Philips Multicooker. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul. Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor. Cernem faina, adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect. Turnam compozitia in cuva, scuturam usor astfel incat compozitia sa se "aseze" si programam Multicooker pe functia BAKE  la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pana ce trece testul scobitorii. Primele 15 minute nu deschidem capacul ca sa nu oprim blatul din crescut.

Ganache:

Punem frisca lichida in cuva, intre timp rupem ciocolata cubulete si o adaugam peste frisca. Alegem programul REHEAT si dupa 2 minute oprim si amestecam cu lingura Multicooker. Ciocolata trebuie sa fie complet topita si omogenizata in frisca. Transferam amestecul intr-un bol de mixer, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider pentru minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a il pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar, batem ganache-ul cu mixerul pana obtinem o crema compacta.

Jeleu de zmeura :

 Punem zmeura impreuna cu zaharul in cuva, utilizam functia JAM pentru 15  minute. Lasam sa se raceasca. Jeleul il putem face de seara, impreuna cu blatul si ganache-ul. Inainte de a-l pune pe tort, inmuiem foile de gelatina in putina apa rece, cand s-au inmuiat le punem timp de 15 de secunde in microunde si amestecam astfel incat gelatina sa fie complet dizolvata. Apoi adaugam gelatina peste compozitia rece de zmeura si omogenizam totul.

Ornat :

Ciocolata alba o radem asa incat sa rezulte fulgi de ciocolata. Ciocolata neagra o topim in microunde. Din hartie de copt  facem un cornet  in care turnam ciocolata topita. Apoi formam diverse modele turnand ciocolata pe hartie de copt. Hartiile le punem in frigider cateva minute iar apoi ciocolata se va desprinde foarte usor de pe hartie.

Asamblarea tortului :

Blatul se taie in doua. Peste prima foaie se aseaza jeleul de zmeura. Urmeaza apoi foaia a doua de tort. Sa acopera cu ganacheul de ciocolata. Se decoreaza cu fulgii de ciocolata alba si grilajele de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze

Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie,...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking