Tort diplomat cu caise, pere si ananas

Postat de gaby_d in Torturi
5 Noi 2014 | 22432 vizualizari
Tort diplomat cu caise, pere si ananas

V-am povestit nu de mult de dispozitivul Salad Chef Smart care taie, feliaza si toaca, usurandu-ti munca si micsorandu-ti timpul pentru curatenia de dupa gatit Tort diplomat cu caise, pere si ananas Dupa ce am preparat Salata cu telemea si oua, l-am spalat si l-am pus la scurs si m-am apucat de pregatirea acestei retete de tort diplomat. Cand am ajuns la partea cu tocatul fructelor , dispozitivul mi-a facut cu ochiul din scurgatorul de vase (asa s-o fi chemand? :)) ) – parca zicand – Hai ca te-ajut eu! :)))

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat cu diametrul de 23 cm
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 2 linguri faina
    • o lingura ulei
    • un vf cutit sare
    Ingrediente Crema Diplomat
    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 3 linguri smantana
    • o cana si jumatate lapte (aprox 380 ml)
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • un plic si 1/2 gelatina granule (18 gr)
    • 400 ml frisca lichida
    • fructe – pere din compot, caise din compot, ananas din compot
    Ingrediente pentru ornat
    • 150 ml frisca
    • 100 ml smantana
    • o lingura zahar
    • esenta de vanilie
    • piscoturi

Mod de preparare

Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas

  1. Blat. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul.
  3. Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar.
  4. Adauga apoi galbenusurile si faina cernuta impreuna cu amidonul, amestecand usor, de jos in sus (nu circular!)
  5. La final incorporeaza uleiul.
  6. Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si da la cuptorul preincalzit , la foc mic, pana capata culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa la racit si ocupa-te de crema.
  8. Pentru inceput pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece si mixeaza frisca.
  9. Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, faina si zaharul si omogenizeaza. Adauga smantana si laptele putin cate putin, amestecand sa nu faca cocoloase.
  10. Pune vasul pe foc si fierbe amestecand incontinuu, sa nu se afume, pana se ingroasa si devine ca o budinca .De fapt, chiar budinca e :))).
  11. Nu te speria cand o sa vezi boturi de faina in budinca, amesteca energic si totul se va omogeniza.
  12. Opreste focul, adauga zaharul vanilat si gelatina hidratata – in crema fierbinte – si amesteca pana se dilueaza.
  13. Pune vasul cu budinca intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.
  14. Pregateste dispozitivul Salad chef smart montandu-i spatiul de taiere numarul 1 (cubulete)
  15. Pe rand pune fructe scurse de sirop din compot, in spatiul de taiere si apasa capacul usor.
  16. Fructele vor cadea cubulete in bol. Eu am taiat caise, pere si ananas.
  17. Cand crema s-a racit complet incorporeaza frisca si fructele.
  18. Tapeteaza o forma, cu diametrul egal cu al blatului, cu folie alimentara.
  19. Toarna amestecul cu fructe si niveleaza.
  20. Da la rece pentru 40-50 minute (timp in care crema trebuie deja sa inceapa sa se lege bine) aseaza blatul si insiropeaza-l cu sirop de la compot (de care-ti place).
  21. Da vasul inapoi la rece pentru minim 3 ore.
  22. Pentru ornat mixeaza frisca impreuna cu zaharul, esenta si smantana pana capata consistenta dorita.
  23. Scoate crema de la rece, aseaza deasupra vasului un platou si cu o miscare ferma rastoarna tortul pe platou.
  24. Desprinde folia si intinde 3-4 linguri frisca pe peretii tortului. Aseaza usor jumatati de piscoturi apasandu-le  peste frisca.
  25. Frisca ramasa pune-o intr-un posh si orneaza dupa preferinta.

 

  Pentru cei interesati de produs, Salad Chef Smart poate fi comandat de aici:www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu caise, pere si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort olandez cu mere

Postat de Zamfira

Tort olandez cu mere

Aluatul: omogenizam faina cu untul rece (razuit sau taiat marunt), putina sare, zahar si 2 linguri de apa foarte rece. Framantam un aluat moale si fraged (atentie untul sau margarina sa nu apuce...

Citeste continuarea

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2014, 20:08
la 05.11.2014, 20:11
aromat, frumos, gustos si racoros ! ce ne-am putea dori mai mult ?
la 05.11.2014, 20:12
mmm ce arome super!
la 05.11.2014, 20:15
delicios
la 05.11.2014, 20:19
ce frumos e

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking