Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Postat de violeta30 in Torturi
24 Feb 2015 | 3913 vizualizari
Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte cald pentru gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 borcan de 400 g dulceata de porumbe sau visine
  • un praf de sare
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic tort gelee si 200 ml apa pentru glazura + 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine.

Intre timp punem plicurile de gelatina in laptele caldut (sa nu fie fierbinte) si amestecam cu o furculita pentru a se topi granulele de gelatina. Punem acest amestec peste crema de oua, dar dupa ce se raceste bine. 

Frisca lichida se pune peste crema de oua cu gelatina si se bate bine, dar sa nu fie foarte tare, trebuie sa arate ca o smantana groasa. Apoi inglobam si dulceata cu o lingura.

Punem folie alimentara intr-o forma rotunda (daca preferati puteti imbraca si forme de cozonac sau chiar patrate, dupa preferinta) si apoi insiram piscoturile asa cum sunt (nu se insiropeaza). Punem si pe fundul formei si turnam amestecul de frisca, dulceata si oua.

Deasupra punem jeleu - tort gelee (se amesteca plicul cu 2 linguri de zahar, apoi punem 200 ml apa si punem la foc exact 1 minut. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste foarte repede). Se pune asa caldut cum e. 

Lasam cel putin 24 ore la frigider pentru a se intari bine, iar piscoturile se vor inmuia, vor absorbi excesul de umiditate din crema.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu dulceata de porumbe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de mure si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de mure si piersici

Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...

Citeste continuarea

Tort Felie de lapte cu afine

Postat de simona72

Tort Felie de lapte cu afine

Pentru foi: de fapt este o singura foaie coapta in tava mare a aragazului, taiata in trei bucati egale. Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2015, 13:13
Bun bun
la 24.02.2015, 18:57
la 24.02.2015, 21:10
Deci, piscoturile nu au nevoie de sirop?
la 24.02.2015, 21:32
la 24.02.2015, 22:33
Teo am specificat la inceput ca nu se insiropeaza, iar la sfarsitul retetei ca se vor inmuia de la sine din excesul de umiditate, iar crema se va intari ! M-am facut inteleasa acum ?

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking