Tort double mousse

Postat de madi_marin in Torturi
14 Sep 2014 | 8047 vizualizari
Tort double mousse

Poftă de zmeură! Poftă de ciocolată! Soluţia? Combinaţie între cele două. Rezultatul? Mai mult decât delicios!

Ingrediente

  • Mousse de ciocolată:
  • 200 g ciocolată (eu am folosit neagră)
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 pliculet gelatină granule (5 g)
  • Mousse de zmeură:
  • 200 g cremă de brânză
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 300 g zmeură (eu am folosit congelată)
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1/2 pliculeţ gelatină granule (5 g)
  • Blat:
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu apă
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu cacao
  • 4 linguri cu făină
  • Sirop:
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • esenţă de rom

Mod de preparare

Se prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa. Se omogenizează bine, apoi se toarnă într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetat cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute ( se face testul scobitorii!). E un blat compact, ca cel pentru prajitura ,,Ora 12,,. care necesita însiropare prin scufundarea în sirop. Se lasă la răcit.

În timp ce blatul stă la cuptor ,se prepară compoziţia pentru mouss-ul de zmeură : se bate spumă frişca, se adaugă crema de brânză. Va lua aspect de tăiat (nu am găsit încă soluţia ca să nu se mai întâmple asta!), dar putem repara cu frişcă lichidă adăugată câte puţin. Apoi se adaugă zmeura şi gelatina care a fost pusa întâi  la hidratat  în 25 ml apă pentru 5 minute, apoi încălzită la foc mic până se dizolvă complet, fără să fiarbă însă!

Blatul copt se scoate la răcit.

În forma în care l-am copt , vom monta tortul. Se  tapetează cu folie de plastic, apoi se pune stratul de mousse (prin răsturnare, va fi stratul de sus) şi se dă la frigider.

Pentru mousse-ul de ciocolată :se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi esenţa. Compoziţia de ciocolată se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se spumează puţin cu mixerul,după care se amestecă cu gelatina preparată ca la mousse-ul de zmeură.

Se pune peste stratul de fructe, stratul de ciocolată, apoi blatul răcit şi însiropat (zahăr caramelizat, stins cu apă şi esenţă, apoi răcit).

Se ţine la frigider până a doua zi când se poate orna.

Eu am folosit o glazură de ciocolată (preparată din 100 g ciocolată amăruie, 100 ml frişcă lichidă şi o linguriţă de unt, toate puse la foc mic până la omogenizare, apoi compoziţia dată la răcorit), frişcă bătută foarte foarte puţin, ciocolată rasă şi câteva zmeurele.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort double mousse" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de ciocolata

Postat de alba_zori

Tort de ciocolata

Un blat foarte simplu de facut,doar trebuie sa astepti sa se raceasca.. Am inceput ,dupa cum se vede in poze cu ciocolata,margarina si laptele pus in vase pe baie de aburi impreuna cu cele 2...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu ciocolata si crema Bailey's

Postat de momo121

Desert tort aniversar cu ciocolata si crema Bailey's

Pentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2014, 10:06
Superb!
la 14.09.2014, 10:23
Absolut superb
la 14.09.2014, 10:25
Vad ca te ti de prostioare...
la 14.09.2014, 10:28
ce frumos arata
la 14.09.2014, 10:43
fetele...ma bucur ca va place!
@ Cleme...mai fac si de-astea )))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking