Tort Dukan "Alba ca Zapada"

Postat de deyutzky in Torturi
29 Mar 2014 | 6713 vizualizari
Tort Dukan "Alba ca Zapada"

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente

  • Blat (3 foi subtiri cu diam de 26 cm):
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie(sau budinca de lamaie si renuntati la esenta de lamaie)
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri de iaurt degresat 0,1%
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie (sau de lamaie si nu mai folositi deloc coaja de lamaie si esenta)
  • 700 ml lapte degresat 0,1%
  • 3-4 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Optional pt decor: 1 napolitana cu vanilie Sly

Mod de preparare

In primul rand pregatim crema:

Punem laptele pe foc mic, iar intr-un bol separat amestecam praful de budinca cu 3-4 linguri de indulcitor pudra si cateva linguri de lapte.

Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand se ingroasa. Oprim focul si adaugam zeama de lamaie, coaja si esenta, amestecam si lasam la racit.

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

In alt bol adaugam galbenusurile si le mixam cu indulcitorul, iaurtul, budinca amestecata cu praful de copt si esenta de lamaie.

Incorporam spuma de albusuri si turnam in ploaie laptele praf amestecand cu o lingura pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Fiecare foaie o vom lasa maxim 10 minute sau chiar mai putin(depinde de cuptor) la foc mic. 

Asamblare:

Punem prima foaie pe un platou, adaugam un strat de crema, continuam cu a2a foaie si inca un strat de crema si terminam cu ultima foaie si inca un strat de crema.

Decoram cu napolitana sfaramata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan "Alba ca Zapada"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Tort cu capsuni si fragi

Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de mere coapte

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2014, 21:30
la 29.03.2014, 21:30
Interesant si sanatos!
la 29.03.2014, 21:36
minunat!
la 29.03.2014, 21:39
la 29.03.2014, 21:48
Frumos!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking