Tort Ecler Dukan

Postat de deyutzky in Torturi
12 Oct 2014 | 26200 vizualizari
Tort Ecler Dukan

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul retete-dukan.ro. Eu am mai adus unele modificari, ca de obicei :D Se consuma in Faza Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • indulcitor dupa gust (pudra sau lichid)
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 1 pliculet de ness
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • indulcitor dupa gust
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • indulcitor
  • apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 3 tablete de ciocolata dietetica Sly (25 g x 3)
  • cateva linguri de lapte degresat

Mod de preparare

Incepem cu crema:

Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.

Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.

Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Blat:

Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.

Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.

Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam. 

Glazura: 

Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.

Pofta buna! 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nuca

Postat de rocsi_1612

Tort cu nuca

Incepem cu crema : Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel. Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2014, 14:16
la 12.10.2014, 14:19
O portie te rog!
la 12.10.2014, 14:32
si in faza "inainte de cura" nu se consuma? Daca da, cer si eu o portie!
la 12.10.2014, 14:34
la 12.10.2014, 14:51
Claudia, semananca oricand daca nu tii dieta ) l-as fi mancat si eu ...pentru ca il fac pentru cineva care tine aceasta dieta

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking