Tort etajat cu crema de mure si zmeura

Postat de comanligia in Torturi
21 Sep 2013 | 5682 vizualizari
Tort etajat cu crema de mure si zmeura

Pentru ca pe 18 septembrie a fost ziua de nastere a baiatului meu cel mai mare Samuel,am realizat acest tort impreuna cu o cumnata draga mie :) La multi ani Samy! :*

Ingrediente

Blat 1:

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 260 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • 1 ceasca nuci macinate

Blat 2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 130 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • 1/2 ceasca nuci macinate

Blat 3:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • nuci macinate

Crema de zmeura:

  • 150 gr de zmeura
  • 500 ml de mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 foi de gelatina

Crema de mure:

  • 150 gr de mure
  • 500 ml mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 foi de gelatina

Pentru ornat:

  • zmeura
  • mure
  • frisca
  • zahar pudra
  • cacao
  • ciocolata neagra

Ptr insiropat:se poate insiropa cu orice fel de sirop,suc doriti

Mod de preparare

Blaturile:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,galbenusurile se freaca bine cu uleiul si zaharul vanilat,se amesteca toate,apoi se adauga usor faina si nucile macinate.

Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu o foaie de copt,se toarna compozitia si se dau la copt.La final se face testul cu scobitoarea.Fiecare blat este dupa placere,primul blat de jos trebuie sa fie mai mare,apoi unul mic si ultimul si mai mic.

Dupa racire se taie blaturile in doua,se insiropeaza si se pune  intre ele crema astfel obtinuta: se amesteca bine cu mixerul crema de mascarpone si  zaharul,apoi se bate bine frisca se amesteca apoi cu crema mascarpone,se adauga gelatina preparata dupa prospectul de pe ambalaj si la final se adauga murele pisate,la fel se face si crema de zmeura.

Se asambleaza fiecare blat insiropat,dupa preferinte,apoi se imbraca cu frisca amestecata cu cacao si zahar pudra,pe cel de la mijloc l-am imbracat cu crema de mure(care mi-a ramas),se fac moate de frisca simpla si frisca amestecata cu cacao,si peste ele se pun cateva fructe,apoi se razuie cicolata amara.

Se da la rece ptr cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu crema de mure si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.

Postat de lilik

Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.

Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit...

Citeste continuarea

Tort de mere

Postat de rocsi_1612

Tort de mere

Incepem cu merele: Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Este de preferat sa folositi o cratita, ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2013, 14:00
Ce tort mare ai facut Ligia! La multi ani baiatului!
la 21.09.2013, 14:02
multumesc
la 21.09.2013, 14:06
la multi ani baiatului
la 21.09.2013, 14:08
multumesc multumesc
la 21.09.2013, 14:08
La multi ani baiatului!!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking