Tort exotic cu kiwi si banane

Postat de oana_pisicutza16 in Torturi
2 Noi 2011 | 27152 vizualizari
Tort exotic cu kiwi si banane

Ingrediente

  •  Blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 6 lingura zahar;
  • 8 linguri de faina;
  • Crema de kiwi:
  • 6 kiwi;
  • 6 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
  • Crema de banane:
  • 5 banane;
  • 5 linguri zahar;
  • ½ plic gelatina;
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Blatul:

Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema de kiwi:

Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de kiwi se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Crema de banane:

Se decojesc bananele. Bananele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de banane se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Asamblare:

Blatul se taie in doua. In tava in care am copt blatul punem prima jumatate de blat. Peste blat se pune crema de kiwi. Se lasa la frigider 1 ora. Peste crema de kiwi se pune crema de banane. Dupa ce am pus crema de banane punem a doua jumatate de blat. Se lasa tortul la frigider 2 ore

Tortul e pregatit pentru ornat

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic cu kiwi si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

Postat de timea

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor....

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de simona72

Desert tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 21:43
De la ce e roz crema? Si blatul de ce e alb daca are cacao?
la 03.11.2011, 20:50
crema este roz pentru ca se oxideaza banenele asa iese culoarea la crema nu am bagat nimic alceva. si in blat am scris ca se pune si cacao pt ca blatul se poate face si negru ..eu am facut 2 torturi unul cu blatul alb si unul cu blatul negru. si am facut poza doar la asta cu blatul alb
la 04.11.2011, 00:37
Arata tare bine,imi place
la 05.11.2011, 13:51
super !!!!
la 07.11.2011, 08:05
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking