Tort Foret Noire

Postat de Floryella78 in Torturi
23 Mai 2016 | 4438 vizualizari
Tort Foret Noire

Acest tort se prepara in mai multe feluri. Reteta originala bineinteles nu e aceasta, eu am descoperit aceasta reteta cumparand un tort dintr-o patiserie in Franta. Este delicios si este tortul cel mai apreciat in familia noastra.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 600ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Un borcan compot de cirese negre
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand, amestecand cu o spatula de jos in sus, la final adaugam faina amestecata cu pudra de cacao amestecam de jos in sus pana se incorporeaza. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus o hatie de copt sau am unso cu un pic de unt. Dam la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 20 minute, dupa ce sa copt (facem testul cu scobitoarea) scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Pentru crema, in timp ce coacem blatul punem frisca lichida, bolul in care mixam si crosetele mixerului la frigider, asa frisca o sa se bata repede si ferm. Pentru crema de ciocolata, punem 300 ml frisca lichisa 50 gr zahar pudra si mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Ciocolata o topim la micro unde sau bain marie iar cand sa racorit putin o punem peste frisca si mixam, obtinem o crema onctuoasa pe care o punem la rece si pregatim crema alba. Cele 300ml frisca lichida 200 gr mascarpone  50 gr zahar pudra si zaharul vanilat se mixeaza bine, gustati crema dupa ce mixati un pic si mai adaugati zahar daca doriti, apoi mixati pana se intareste apoi o dati la rece pana la montarea tortului.

Montare: blatul de tort se taie in doua discuri egale, punem primul disc pe care il insiropam cu sirop din compot apoi punem crema de ciocolata o intindem frumos peste care punem ciresele din compot.asezam al doilea blat insiropat punem un strat de frisca cam de 1 cm apoi cu restul de frisca imbracam tortul cu un strat generos de crema. Restul de la cele doua creme le pastram la rece pentru ornare. Presarati fulgi de ciocolata neagra peste tort si faceti cate un mot alb si negru cu crema ramasa pe care adaugati cate o cireasa. Tortul se pune cateva ore la rece inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Foret Noire" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foret Noire

Postat de comanligia

Foret Noire

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi...

Citeste continuarea

Desert tort Foret Noire

Postat de momo121

Desert tort Foret Noire

Pentru inceput facem blaturile, pe rand:       Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2016, 12:19
Bunnn si foarte frumos
la 23.05.2016, 12:20
merci
la 23.05.2016, 21:14
Un tort foarte bun!
la 24.05.2016, 09:04
la 24.05.2016, 13:29
imi place

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking