Ingrediente
- 6 oua+2 oua
- 6 lg zahar+3,5 lg
- 6 lg faina+3 lg
- 1 plic praf de copt
- 500 ml lapte+100 ml
- 4 lg amidon
- zahar vanilinat
- esenta vanilie
- 250 ml frisca
- visine
- bomboane Toffiffee
- sticks-uri
- 1 ciocolata alba rasa
- 2 compoturi de mandarine
- 1 ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Blaturile- Se fac 2 blaturi . Unul contine: 3 albusuri se bat spuma cu putina sare , apoi se adauga 3 lg zahar , iar in cele din urma se adauga 3 lg faina si praful de copt in ploaie.Se tine 20 minute la cuptor fiecare blat. Intre cele doua blaturi de pune crema de vanilie si visine.
Crema- Se pune la fiert laptele. Se amesteca 2 oua cu amidonul , 3 lg faina , zahar vanilinat si esenta vanilie. Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de oua si se amesteca pana se ingroasa(10-15 minute).
Ornat: frisca se bate cu telul si se orneaza tortul .Ciocolata se topeste in putin lapte, Se orneaza doua sticks-uri in ciocolata si se pun in blat.Trotul se orneaza cu mandarine, visine, stics-uri , bomboane Toffiffee si o "gura" din ciocolata.Se pune ciocolata alba rasa pe margine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gandacel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|