Ingrediente
2 BLATURI
- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 1/2 cana de zahar
- 3/4 cana faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
BLATUL 2 ,la fel ca si primul
crema de frisca:
- 400 ml frisca lichida
- zeama de lamaie
Crema de ciocolata:
- 500 ml lapte
- 1 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 200g finetti
- 1 esenta de rom
sirop:
- 500 ml apa
- 2 linguri zahar
- 2 esente de rom
decor:
- visine din compot
- nuca macinata
- ciocolata rasa
Mod de preparare
blatul:separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma rotunda ,punem compozitia si dam la cuptor pentru 40 min la foc iute la inceput,apoi la foc mic.
La fel procedam sin cu blatul 2,pe care il folosim pentru a ''decupa'' papionul si urechile:)
Siropul:fierbem apa cu zaharul si esenta de rom si abia cand s-a racit putem insiropa blatul.Blaturile for fi taiate in 3 parti egale.
Crema de frisca:mixam frisca lichida cu putina zeama de lamaie si obtinem o frisca tare.
Crema de ciocolata:Laptele rece impreuna cu faina si cacaoa le punem la fiert si amestecam continuu.apoi adaugam zaharul si finetti.dupa ce a fiert f bine,dam jos de pe aragaz,mestecam pana se raceste iar la sfarsit adaugam esenta de rom.
Incorporam cremele in blat.Primul rand de blat l-am insiropat,am pus frisca,apoi visinile din compot,alt blat insiropat, apoi crema de ciocolata si nuca pisata.Ultimul blat insiropat si decor de frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras De Paste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|