Tort in trei culori pentru a 300-a reteta

Postat de mamaieelena in Torturi
1 Ian 2014 | 4312 vizualizari
Tort in trei culori pentru a 300-a reteta

Acest tort l-am facut si pentru ca era a 300-a reteteta dar si pentru noul an 2014 si nu numai de ce nu pentru voi toti care-mi sunteti dragi prieteni ai acestui site,vreau ca anul acesta in care de-abia am pasit sa va aduca numai bucurii si sanatate.

Ingrediente

Crema de iaurt;

  • 150ml frisca lichida
  • 6 foi de gelatina
  • 1borcan de 500g cu iaurt de cirese

Crema galbena;

  • 2 oua
  • 3linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml lapte pentru frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 2 plicuri cu zahar vanilat

Crema de ciocolata;

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 250 ml lapte pentru frisca
  • 1 fiola esenta rom

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3linguri cu faina

Toping;

  • fructe:1 banana,2 chivi,coacaze negre,bobite de granate,1 mandarina
  • 1 plic de gelatina pentru fructe
  • 1 lingura cu zahar
  • 400 ml lapte pentru frisca
  • 1 bucate de ciocolata pe care am scris cu frisca 2014

Mod de preparare

Am inceput prin a prepara cremele:gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Laptele pentru frisca l-am batut cu mixerul de la ambele creme(iaurt si vanilie).Jumatate din frisca am amestecat-o cu iaurtul si cu gelatina pe care am pus-o la foc sa se dizolve bine in apa dar pana s-a dizolvat dar NU a si fiert,am lasat sa se raceasca putin si am adaugat la iaurt.Intr-o casoleta de plastic cu forma patrata si destul de incapatoare am pus folie alimentara din plastic si am pus crema de iaurt pe care am dat-o la frigider.

Acum preparam crema de vanilie:cele doua galbenusuri cu zaharul,zaharul vanilat si laptele se amesteca bine si se pune la foc obtinanadu-se astfel o crema.

Cele 6 foi de gelatina pe care am pus-o la hidratat se pun in crema fierbinte de vanilie si se amesteca pana la dizolvarea ei in crema,cele 2 albusuri care au fost batute cu mixerul se adauga in crema inca fierbinte si se amesteca bine.Se da la rece.

Laptele pentru frisca se bate si se adauga in crema rece.Se adauga si aceasta crema peste crema ca iaurt si se da la frigider.Crema de ciocolata:se pune la foc intr-o craticioara ciocolata cu laptele pentru frisca sa se dizolve se adauga si fiola de rom si se pune la rece.Cand este rece se bate cu mixerul pentru a deveni mai pufoasa.La sfarsit am pus si frisca deja batuta.Am adaugat si aceasta crema la celelalte doua.Acum facem blatul clasic ouale se separa si se bat albusurile spuma tare la care se adauga zaharul apoi galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu lingura de lemn.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25 minute.Cand e gata se scoate si se da la rece.

Am decupat blatul pe dimensiunea casoletei in care se afla cremele si am pus deasupra cremelor si am dat la frigider pana a doua zi cand am si ornat.fructele se curata si se taie,iar gelatina se pune la hidratat ca apoi se adauga apa suficienta pentru fructe.Am luat casoleta si am rasturnat totul pe un blat special pentru tort si acum am inceput sa asez toate fructele deasupra tortului peste care am pus apoi si gelatina care s-a intarit aproape instantaneu deoarece tortul era foarte rece.Am batut si frisca pentru ornat am scris si placuta de ciocolata cu anul 2014 si l-am dat iar la rece pentru seara de revelion.

Pofta buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in trei culori pentru a 300-a reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Tiramisu reţetă originală

Postat de gicuta69

Desert tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema de galbenusuri...

Citeste continuarea

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Postat de andaoana

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Blatul:  Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2014, 18:08
Frumos, ca pentru un număr special de reţete!
la 01.01.2014, 18:12
La cat mai multe retete!
la 01.01.2014, 18:17
Felicitari la cat mai multe
la 01.01.2014, 18:24
E...perfect! La multi ani!
la 01.01.2014, 18:27
Bravo! La multi ani si la cat mai multe retete!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking