Tort mascota

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
2 Dec 2014 | 9477 vizualizari

Am vrut sa fac un tort deosebit, fiind fan mascota, si am dat gres. Am vrut sa fac o carcasa de ciocolata, pe un castron mai mare, pe care sa o umplu cu crema, sa o sigilez cu ciocolata si sa fie pe platou ca o mascota uriasa. Totul a mers bine pana la desprinderea de pe fundul castronului care nu a vrut nici cum. Asa ca am facut repede un blat ciocolatos si am facut tortul clasic. A iesit foarte bun dar a fost greu la taiat felii deoarece am pus multa ciocolata deasupra si a fost crema mai multa decat normal.

Inapoi la reteta

Comentarii (50)

la 03.12.2014, 08:33
Motanel, chiar daca nu a iesit asa cum ti-ai dorit, tot a iesit ceva gustos si arata si tare bine!!!deci , capul sus
la 03.12.2014, 08:50
Multumesc
la 03.12.2014, 09:37
Bravo Vladimir!!
la 03.12.2014, 11:06
Multumesc
la 03.12.2014, 14:05
la 03.12.2014, 14:44
la 03.12.2014, 15:15
Multumesc
la 03.12.2014, 16:43
ce frumos este !!!
la 03.12.2014, 18:23
ce frumos. bravo
la 03.12.2014, 19:46
Multumesc
la 04.12.2014, 08:02
Super!
la 04.12.2014, 08:52
la 04.12.2014, 11:35
Bravo Motan penttru sinceritate, pentru readaptarea din viteza si de ce nu pentru rezultatul mai mult decat prezentabil . Sa stii ca am urmarit de curand o emisiune din Franta care est eun fel de Masterchef al patisierilor, Cel mai bun patisier din Franta se numea ( de amatori ) si acolo chiar si cei mai buni in finala au facut greseli si au avut esecuri patiseria este complicata. Inca o data bravo
la 04.12.2014, 11:43
Crema pe care ai facut-o tu este ganache au chocolat si proportia difera putin , se pune in principiu cantitate egala de ciocolata cu smantana lichida si aprox o traime unt, la 250 gr ciocolata amara, 250 ml smantana lichida si 70 gr unt asta este proportia data de La Rousse de patiserie si este cea mai corecta cu care am lucrat Uite ai si un filmulet cu realizarea unui ganache daca vrei, https://www.youtube.com/watch?v=yq_TypL_GNY
la 04.12.2014, 11:49
Si daca vrei un ganache aerat il faci dupa reteta asta cu ceva mai mult unt sau si mai corect adaugi amidon de porumb ca sa "lege" bine ganache-ul si apoi il bati cu mixerul, in felul acesta va ramane ferm si nu ca curge . Vladimir data viitoare sigur o sa faci tortul perfect

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking