Ingrediente
- 425g de biscuiti digestivi cu cacao
- 175g unt topit
- 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
- 3 oua
- 175g de zahar
- 600 ml frisca lichida
- 1 lingura cafea granule
- 2 linguri de malai
- 200g bucati de ciocolata
- 1 plic de gelatina
Mod de preparare
Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).
Se aseaza compozitia intro forma de tort cu Ø 26 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat crema de ciocolata.
Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 150 ml frisca lichida, apoi se incalzesc 300 ml de frisca lichida in care se topesc cafeaua (granule) si bucatile de ciocolata.
Se incorporeaza amestecul de malai in ciocolata topita si se mesteca la foc mic pana crema incepe sa se ingroase, apoi se adauga 1plic de gelatina (inmuiata in 3 linguri de apa si apoi fiarta)
Crema se lasa la racit putin, apoi se pune peste 150 ml frisca batuta; se toarna in forma de tort si se da iarasi la rece timp de 20 min.
Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata si se coace pana bezeaua devine aurie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|