Tort Nisipurile aurii

Postat de epurasha2bb in Torturi
3 Iul 2010 | 9853 vizualizari
Tort Nisipurile aurii

un tort de vara :) care te duce cu gandul la mare si la plaja...

Ingrediente

  • 2 cutii Mascarpone
  • 2 ciocolate Heidi, una tiramisu si una caramel
  • 2 ciocolate albe cu cocos
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un borcanel mic cirese dulci de coktail fara samburi(sunt mai rosii, arata mai bine, se gasesc la kaufland la compoturi)
  • 1 cutie mica de frisca Hulala

pt.blat:

  • 10 oua ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 1 cana mare de faina,
  • 1 praf de sare,
  • 7 linguri ulei,
  • 1 fiola esenta vanilie,
  • un praf de copt/ daca nu va iese, cumparati piscot pt.tort pandispan din supermarket.
  • *2 ciocolate sunt prea mult dar una e prea putin,cumparati 2 si folositi una si jumatate
  • .La fel si cu mascarponele, ne trebuie cam o cutie jumate, eu am facut din 2 si mi-a iesit prea mult.

Mod de preparare

Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga faina.Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esenta de vanilie.Se unge tava sau se pune foaie de copt si se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins pana creste si se rumeneste.

Crema:

Se bate o cutie mica de frisca Hulala cu 2 cutii de crema Mascarpone cu 4 pliculete de zahar vanilat si cu o esenta de vanilie Dr.Otker.Se imparte apoi aceasta crema in 2 castronele separate.

Unul se va amesteca cu ciocolata alba topita la bain Marie si apoi se vor presara cirese dulci fara samburi (gasiti la kaufland).

Al doilea se va amesteca cu o esenta de rom si o ciocolata Heidi tiramisu si caramel topita la bain Marie.Din cea cu tiramisu radem si niste fulgi pt.ornamentul final.

Se insiropeaza blatul cu zeama de la cocktailul de cirese inmultit cu apa cu zahar, se aseaza peste primul disc crema alba si se presara ciresele, peste al doilea crema de ciocolata tiramisu si caramel si la final se imbraca in crema de tiramisu si caramel, se rad fulgi din ciocolata cu tiramisu si se orneaza cu bomboane de ciocolata in forme de fructe de mare Belgique.

Se tine la frigider macar 2-3 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nisipurile aurii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Postat de katty

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 03.07.2010, 18:37
mmmmmmmmmm...prima...si vreau o felie mareeeeee
la 03.07.2010, 18:44
la 03.07.2010, 18:45
yammy,yammy....macar bomboanele daca mi le dai si tot ma declar multumita!
la 03.07.2010, 18:51
multumesc fetelor, va pup,
la 03.07.2010, 19:46
delicios, as vrea si eu o portie daca se poate.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking