Ingrediente
- 5 oua mari
- 227 g zahar
- 1 lingurita otet balsamic
- 3 lingurite zeama de lamaie
- 2 lingurite amidon( sau faina cernuta de cateva ori prin sita)
- vanilie
- un praf de sare
- 500 g frisca lichida mixata cu 2 linguri de zahar pudra
- fructe de padure( eu am pus congelate)
Mod de preparare
Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine).
Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei.
Pergamentul se intoarce cu fata liniata in jos pe o tava speciala de copt ( eu am folosit tava de cuptor).
Se incinge cuptorul la 150 de grade.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si vanilia lingura cu lingura. Secretul este ca albusurile sa fie bine mixate cu zaharul astfel incat atunci cand probezi sa nu mai simti zaharul intre degete (mixati cu rabdare, dureaza in jur de 7 minute).
Folosind o spatula incorporam otetul si amidonul dar cu mare grija sa nu dezumflam albusurile.
Asezam apoi lingura cu lingura albusurile pe hartia pe care am trasat cercul si avem grija sa construim practic forma de tort.
Vom tine la cuptor blatul timp de 50 de minute. Il vom lasa apoi sa se raceasca complet.
Frisca o vom mixa cu zahar( eu am pus dupa gust si cu putina vanilie (optional).
Decoram Pavlova cu frisca si cu fructe de padure din blesug, de ce nu si cu capsuni dupa inspiratie!
https://www.youtube.com/watch?v=EP4zNAtrMQ0
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|