Tort pentru cununie

Postat de loredanaaa in Torturi
28 Sep 2013 | 5049 vizualizari
Tort pentru cununie

Reteta nr .50 vin cu cel mai tare tort facut de mine. Am facut acest tort din dragoste pentru sora mea pentru cununie .Nu am avut nici o idee pentru decorat,asa ca mi-am pus capul la contributie si l-am decorat cum mi-a venit mie in minte,si a fost foarte multumita.Am facut reteta de blat de la Patricia Iordache.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • un varf sare
  • hartie de copt
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca ( de ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (de ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • 1 pliculet de intaritor de frisca
  • ciocolata
  • flori
  • nuca de cocos rosie

Mod de preparare

Blat:

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati  galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.

Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana  trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti. Eu am facut 2 blaturi si fiecare blat l-am taiat  in 2 parti

Crema:http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp.

Se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci separat se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc, pana se raceste se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Asamblati tortul:

Insiropati foile de blat cu un sirop de zahar ars, adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.

Frisca lichida o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca

O foaie de blat l-am decupat in forma de inimioara si l-am glazurat cu ciocolata topita (am topit ciocolata cu cateva linguri de lapte la foc mic)

Blatul glazurat se pune peste tort 

Pe margini am pus nuca de cocos rosie,ornati cu flori    

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru cununie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu jeleu de capsuni

Postat de simona72

Tort cu jeleu de capsuni

Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava. Pentru blat: se maruntesc...

Citeste continuarea

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 07:39
ce frumos e
la 28.09.2013, 09:14
la 28.09.2013, 10:25
la 28.09.2013, 10:49
super
la 28.09.2013, 10:58
foarte frumos!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking