Tort Red Velvet

Postat de epurasha2bb in Torturi
4 Ian 2011 | 7403 vizualizari
Tort Red Velvet

de craciun mi-am propus de mult sa fac un tort red velvet insa nu gaseam o reteta potrivita sa ca am luat de ici ceva de colo ceva si a iesit ceva gustos si aspectuos in final dar nu atat de ''red'' cat voiam eu ci mai mult''velvet'' :)

Ingrediente

  • 4 oua
  • aprox 300 g faina
  • 2 linguri iaurt
  • 1 nuca unt
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita bicarabonat de sodiu stins in  1 varf lingurita otet
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao pudra
  • 1 esenta de rom , apa si 3 ;linguri zahar pt.insiropat
  • pt.crema:
  • 1 cutie crema mascarpone de 250 g
  • 1 ciocolata neagra cu trufe Katy facuta bucatele
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • pt.decor final
  • frisca si cirese confiate


Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul si colorantul rosu si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca apoi cu galbenusurile si la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu bicarbonatul de sodiu stins in otet. Se picura putina esenta de vanilie. Se coace un blat maroniu rosiatic ce se va taia in 2 discuri.

Apoi crema se face foarte rapid batand cu mixerul frisca cu mascarponele si daca va place mai dulce adaugati si 2 linguri de zahar pudra.Apoi se adauga cubulete mici de ciocolata neagra cu trufe.Se insiropeaza balturile cu sirop simplu de apa cu zahar si esenta de rom.Se umplu cu crema , se orneaza cu frisca si cirese si se da la rece vreo 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie

Postat de diaconta

Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie

Pentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2011, 11:50
la 04.01.2011, 11:53
YAM, YAM....delicios
la 04.01.2011, 11:58
ce frumos
la 04.01.2011, 11:59
L-ai facut pana la urma. Bravo!

Ia spune cum a fost? V-ati colorat limbile sau nu?
la 04.01.2011, 11:59

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking