Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

Postat de bucatarasa in Dulciuri
17 Mai 2024 | 457 vizualizari
Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare, cunoscut pentru culoarea sa distinctiva si textura catifelata, este un desert apreciat in intreaga lume. Acesta este un tort cu o istorie interesanta si un gust inconfundabil, rezultat dintr-o combinatie de ingrediente specifice care ii confera atat aroma, cat si aspectul sau unic.
Originea si Istoria Tortului Red Velvet

Tortul Red Velvet isi are originea in Statele Unite, unde a devenit popular la inceputul secolului al XX-lea. Una dintre primele sale aparitii documentate a fost in timpul Marei Depresiuni, cand companiile de produse alimentare au inceput sa promoveze colorantii alimentari pentru a stimula vanzarile. Hotelul Waldorf-Astoria din New York este adesea creditat cu popularizarea acestui tort in anii 1920, iar reteta a devenit rapid un favorit in bucatariile casnice.

Ingrediente

  • Ingrediente Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
  • Pentru blat:
  • 2 ½ cani (320 g) faina pentru prajituri
  • 2 linguri (15 g) cacao pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 ½ cani (300 g) zahar
  • 1 cana (240 ml) ulei vegetal
  • 2 oua mari
  • 1 cana (240 ml) lapte batut (buttermilk)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingurita otet alb
  • 2 linguri colorant alimentar rosu (sau dupa gust)
  • Pentru crema de branza:
  • 450 g crema de branza (la temperatura camerei)
  • 1 cana (240 ml) smantana pentru frisca (la temperatura camerei)
  • 1 cana (230 g) unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 4 cani (500 g) zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

Prepararea blatului:
Preincalziti cuptorul la 175°C. Ungeti doua tavi rotunde de 23 cm diametru cu unt si tapetati-le cu hartie de copt.
Cerneti impreuna faina, cacao pudra, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Puneti-le deoparte.
Intr-un alt bol mare, bateti zaharul si uleiul pana cand se omogenizeaza. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
 Adaugati ingredientele uscate alternativ cu laptele batut, incepand si terminand cu ingredientele uscate. Amestecati bine dupa fiecare adaugare.
Adaugati vanilia, otetul si colorantul alimentar rosu. Amestecati pana cand culoarea este uniforma.
Impartiti aluatul uniform intre cele doua tavi pregatite.
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Lasati blaturile sa se raceasca in tavi timp de 10 minute, apoi scoateti-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepararea cremei de branza:
Bateti crema de branza si untul intr-un bol mare pana cand devin cremoase si omogene.
Adaugati smantana pentru frisca si continuati sa bateti pana cand amestecul este pufos.
Adaugati zaharul pudra, cate o cana pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Adaugati extractul de vanilie si amestecati pana cand crema este bine omogenizata si pufoasa.

Asamblarea tortului:
 Daca este necesar, nivelati blaturile taind usor partea superioara pentru a obtine suprafete plane.
Plasati primul blat pe un platou pentru tort si intindeti un strat generos de crema de branza deasupra.
Plasati al doilea blat deasupra si acoperiti intreaga suprafata a tortului cu crema de branza ramasa, folosind o spatula pentru a netezi.
Decorati tortul dupa preferinte. Puteti folosi firimituri de blat, fructe sau orice alte elemente decorative dorite.

Se serveste alaturi de ice frappe sau ice tea. Recomand carrot cake cu fructe uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Biscuiti cu scortisoara

Postat de merisor67

Biscuiti cu scortisoara

Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru. Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu...

Citeste continuarea

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2024, 13:51
la 28.05.2024, 19:58
Cat de elegant este acest tort!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking