Ingrediente
Ingrediente Tort simplu si delicios cu iaurt, cu coacere
- 500g iaurt grecesc (sau iaurt simplu)
- 3 oua
- 200g zahar
- 150g faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- O lingurita praf de copt
Mod de preparare
Cum se prepara Tort simplu si delicios cu iaurt, cu coacere
Preincalziti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt o forma de 20 cm diametru, si presarati putina faina.
Amestecati iaurtul cu zaharul si ouale intr-un bol mare pana cand e totul omogen.
Adaugati esenta si amestecati.
In compozitia cu iaurt adaugati faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
Turnati compozitia in forma pregatita si nivelati.
Coaceti tortul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul tortului trebuie sa iasa curata).
Dupa coacere, lasati tortul sa se raceasca in forma cateva ore, apoi treceti cu cutitul pe lateralele formei si scoateti inelul.
Serviti tortul cu fructe proaspete, cu frisca sau sos de fructe
La fel de simpla si buna e si aceasta budinca de iaurt, iar daca preferi ceva fara coacere, poti face un Tort diplomat cu iaurt si ananas
Pentru un desert simplu, la pahar, ai reteta aici - Spuma de capsuni cu iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu si delicios cu iaurt, cu coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|