Tort special

Postat de rocsi_1612 in Torturi
25 Ian 2012 | 4416 vizualizari
Tort special

Probabil va intrebati de ce l-am denumit asa.Pentru ca l-am pregatit pentru ziua iubitului meu,pentru maine, si e facut cu toata dragostea!!!! La multi ani dragul meu!!!!!Multa sanatate si sa iti gasesti fericirea,linistea sufleteasca alaturi de mine si de cei dragi tie!!Restul iti zic in particular;)

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 5-6 linguri faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zahar pudra
  • 300 gr smantana pentru frisca pentru decor
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Prima data punem fructele de padure la decongelat pe o sita.

Acum pregatim blatul:

Separam ouale. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Apoi uleiul si apa minerala. La sfarsit praful de copt,esenta si faina treptat.Incorporam bine toate ingredintele. Luam o tava rotunda de tort o ungem cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia de blat si dam tava in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si il lasam cam 25 de minute la copt(facem testul cu scobitoarea oricum). Cand este gata il scoatem la racit apoi il taiem pe jumatate.

Rulada:

Batem spuma albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile ,uleiul si laptele. Amestecam bine apoi punem coaja rasa de portocala,zaharul vanilat,praful de copt iar la sfarsit faina. Tapetam o tava mai intinsa cu hartie de copt si punem compozitia. Dam in cuptorul incins cam pentru 15 minute,pana e coapta foaia. Cand e gata o scoatem din cuptor si o rulam de fierbinte si o inpachetam cu hartia de copt. O lasam sa se raceasca, o desfacem si o umplem cu dulceata de visine apoi o rulam strans . Cand e rece o taiem felii.

Crema:

Intr-un bol punem mascarponele ,branza ,zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta. Mixam toate acestea,apoi punem fructele de padure decongelate. Mai amestecam foarte putin sa nu zdrobim prea tare fructele.

In sucul scurs de la fructe mai punem 4-5 linguri apa si o lingura zahar pudra,iar cu siropul obtinut insiropam blatul.

Intr-o tava detasabila punem folie alimentara. Punem prima foaie si o insiropam,dar nu foarte tare.Pe margini asezam felii de rulada. Umplem cu crema in mijloc pana la nivelul feliilor de rulada. A 2 a foaie o insiropam si mai  decupam din ea ca sa fie atat cat sa cuprinda crema deasupra nu si feliile de rulada(o sa se vada si in poza). Deasupra feliilor de rulada punem iar crema ca sa fie la acelasi nivel cu foaia de blat.

Dam la rece cam pentru 2 ore. Apoi scoatem pe un platou. Batem frisca cu zaharul pudra si cu cel cu gust de vanilie .

Punem un strat de frisca deasupra,apoi decoram dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de bezea special

Postat de GABRIELAGH

Desert tort de bezea special

 Incepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa....

Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de Mokuska

Tort Dobos

Se pregatesc cele 6 bucati de hartie de copt (cerata-foto) si tavile (am folosit doua tavi de aragaz, nimic special.) Am folosit o oala de diametru 25 cm pentru a desena "cerculetele"(...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2012, 21:42
Imi pare rau ca nu am reusit sa il decorez asa cum mi-am dorit..Imi vine sa plang de ciuda,dar asta e,nu mi-a reusit asa cum visam eu.Poate data viitoare!!!
la 25.01.2012, 21:43
Rocsi,e frumos tortul....la multi ani prietenului tau si multa fericire alaturi de el
la 25.01.2012, 21:44
Ce frumoasa introducere!
La multi ani lui, la multi ani voua!
Sa fiti fericiti!
http://www.youtube.com/watch?v=fw-_0JApoc0&feature=list_related&playnext=1&list=AVTGnpyrBl25zah9avmpd5ib_7bFhyp9WN
la 25.01.2012, 21:50
Doamne cat e de minunata iubirea Rocsicuta Sa va iubiti toata viata...ce frumos tort ai pregatit si cu cata dragoste!
la 25.01.2012, 21:52
La multi ani! Sa va iubiti mereu!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking