Tort spirala

Postat de sufletista in Torturi
18 Iul 2013 | 4467 vizualizari
Tort spirala

Daca tot am ajuns la 700 de retete(nu sunt toate superbe:)am zis sa va servesc cu o felie de tort

Ingrediente

  • Blat
  • 1 si 1/2 cani faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura otet
  • 1/3 ceasca ulei
  • 1 cana de apa rece
  • esenta de rom
  • Blat rulada
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Crema 1
  • 2 plicuri budinca de cocos
  • 900 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos
  • Crema 2
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 3-4 linguri dulceata de visine

Mod de preparare

Blat-intr-un vas se amesteca ingredientele uscate. In alt vas amestecam ingredientele lichide si adaugam treptat peste cele uscate amestecand usor cu o paleta. Tapetam o tava cu hartie de cot si turnam compozitia. Dam tava la cuptor cca 30 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem blatul in 2.

RULADA-Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, esenta si la final faina. Omogenizam cu o lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz). Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata rasturnam pe o alta hartie de copt si vom taia 4 felii, adaugam deasupra o hartie de copt si rulam, lasam sa se raceasca.

Crema 2-laptele il amestecam cu zaharul, faina si cacao, punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam dulceata.

Crema 1-plicurile de budinca se amestecam cu zaharul si putin lapte. Restul il punem la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam amestecul de budinca, lasam pe foc cca 1 minut pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam fulgii de nuca de cocos, amestecam si lasam sa se raceasca.

Desfacem feliile de rulada si le ungem cu crema, rulam prima foaie, o asezam in mijlocul unei farfurii, adaugam a 2 foaie in continuare, continuam pana terminam. Ungem rulada cu crema ramasa si dam la frigider cca 1 ora.

Pe un platou asezam prima foaie de blat,insiropam adaugam 1/3 din crema, adaugam rulada si deasupra 1/3 din crema, adaugam a 2 foaie de blat (taiata cat este rulada). Am adaugat pe margini restul de crema ramasa (aici m-am chinuit putin:)))

Dam la frigider 2-3 ore, inainte de servire am pudrat cacao si zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo

Postat de momo121

Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo

Pentru blat:     Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2013, 23:28
asta asa ca de seara, nu? pot sa fiu eu prima, sa servesc
la 18.07.2013, 23:28
Wowwww Lau,700 de retete
Bravo fata harnica
la 18.07.2013, 23:30
la 18.07.2013, 23:31

La cat mai multe retete minunate!
la 18.07.2013, 23:33
Dia multumesc,de acum iau o pauza pana in Septembrie

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking