Blaturile se prepara extrem de simplu:
Se cantaresc si apoi se cern ingredientele uscate intr-un vas. Se amesteca bine( eu am folosit un tel).
Peste ele se adauga ingredientele lichide. Se mixeaza bine.
Se cantareste compozitia si se imparte in doua( in doua vase).
Blaturile se coc in forma de tort tapetata cu hartie pergament.
Eu le-am copt la 160 de grade( timpul depinde de cuptor) , am facut testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.
Crema de ciocolata:
Punem intr-un vas, frisca si o incalzim, apoi in ea vom topi ciocolata maruntita( nu am adus-o la punctul de fiebere). Amestecam foarte bine, apoi dam vasul la congelator pentru 20 de minute.
Scoatem vasul si mixam cu mixerul electric pana devine o crema spumoasa. O tinem la rece pana asamblam tortul.
Procedam la fel ca mai sus si pentru crema de ciocolata alba.
Crema de vanilie:
Punem pe foc intr-un ibric frisca lichida, amestecam ouale cu zaharul si vanilia, plus cele doua linguri de frisca rece si apoi cele doua linguri de faina, turnam totul peste frisca lichida fierbinte si amestecam pana se ingroasa. O lasam cateva minute amestecand tot timpul si o dam la rece. Inainte de a o folosi introducem mixerul si mixam pana devine foarte spumoasa.
Asamblare:
Asezam primul blat pe un platou, ungem cu o parte din crema de ciocolata( pastram a doua parte pentru imbracarea tortului). Punem deasupra crema de vanilie.
Asezam al doilea blat si deasupra crema de ciocolata( restul) cu care si imbracam tortul.
Deasupra am imbracat tortul cu crema de ciocolata alba.
Glazura se face punand ciocolata pe baie de aburi la topit, adaugam si untul si amestecam. La sfarsit cand compozitia este racita se adauga si mierea.
Se toarna peste tort si se orneaza dupa inspiratie :)...E minunat!
Multumesc inca o data draga mea Gabriela. :)