Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci

Postat de Corina33 in Tortellini
2 Mai 2014 | 13552 vizualizari
Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci

Neasteptat de buna mancarica asta, m-a dat pe spate! De fapt am facut un sos inspirat de ciulamaua de hribi a lui Rocsi. Tortelloni am gasit cu ricotta si spanac, tare buni, erau prefierti asa ca foarte repede i-am pregatit!

Ingrediente

  • 750 g tortelloni cu ricotta si spanac
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 250 g ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana 30% grasime
  • 1 lingura faina
  • sare, piper macinat
  • 1-2 linguri patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se curata si se feliaza ceapa si usturoiul, apoi se pun la calit in uleiul incins. Se adauga 3-4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa se innabuse.

Intre timp se spala si se feliaza ciupercile, apoi se adauga in cratita, se amesteca bine, se mai pune o canita de apa fierbinte si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba acoperit 15-20 de minute.

Smantana se amesteca cu faina, se adauga pe rand 3-4 linguri de apa si se omogenizeaza, apoi se toarna peste ciuperci. Se lasa sa dea cateva clocote, se gusta si daca mai trebuie se mai adauga sare sau piper. La final se adauga si verdeata.

Tortelloni se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet, sau daca sunt prefierti se pot adauga direct la sos. 

Se servesc imediat! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortellini cu pui, ciuperci si mascarpone

Postat de mihaelar63

Tortellini cu pui, ciuperci si mascarpone

Puiul se taie fasii sau cuburi dupa preferinta, se condimenteaza si se caleste in uleiul de la rosiile uscate pana devine auriu. Fierbeti tortellini in apa cu sare respectand...

Citeste continuarea

Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru

Postat de rhapsody

Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru

1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina. 2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 20:26
o bunatate
la 02.05.2014, 20:26
Ma bucur din suflet ca ti-a placut sosul!
la 02.05.2014, 20:28
la 02.05.2014, 20:28
Tare mult imi plac tortelloni, dar.................mai este un dar!
la 02.05.2014, 20:35
si mie imi plac la nebunie!!!si fac la fel cand vreau sos de ciuperci

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking