Ingrediente
- 3 oua
- 1 mar si 1 para(circa 300-350 gr fructe taiate)
- 150 gr zahar
- 100 gr unt moale
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- coaja rasa de portocala si lamaie
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Curatati marul si para de coaja si cotoare,apoi taiati-le feliute subtiri si amestecati-le cu zeama de lamaie.
Intr-un bol mixati untul cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema,apoi adaugati pe rand ouale,apoi faina si praful de copt cernute,coaja rasa de lamaie si portocala,apoi amestecati bine ca sa obtineti o compozitie omogena.
La compozitia obtinuta adaugati feliutele de mar si para si amestecati usor cu o lingura,apoi puneti totul intr-o tava(20-22 cm) unsa si tapetata cu faina si nivelati.
Dati tava la cuptorul incins la 175° timp de 40-45 de minute,apoi lasati sa se raceasca in cuptorul stins.
Cand este rece scoateti prajitura din tava si il pudrati cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(prajitura) cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|