Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Postat de andaoana in Torturi
14 Iul 2016 | 2540 vizualizari
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 cm ghimbir razuit
  • 1/2 praf de copt
  • praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • fructe
  • frunze lamaita

Mod de preparare

Separam galbenusul de albus.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.

Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine .

Cele 6 linguri de faina  le amestecam cu praful de copt si incorporam .

Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru).

Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii)

Lasam la racit .

Pana se racesc blaturile facem crema .

Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt.

Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura.

Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale .

Dam la rece si servim cu drag .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aromat cu cirese si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Meea

Desert tort Ferrero Rocher

          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun....

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2016, 12:01
la 14.07.2016, 12:12
Ce bine arată!
la 14.07.2016, 12:16
frumos
la 14.07.2016, 12:20
la 14.07.2016, 12:59
Ce minunata este!! Si ce aromata trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking