Torturi copii (pictate)

Postat de cec in Torturi
8 Dec 2010 | 15178 vizualizari
Torturi copii (pictate)

Am facut un blat din care mi-au iesit 2 torturi (cu printesa si Tom si Jerry)

Ingrediente

  • pt blat
  •  5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1/2 cana apa minerala,
  • 200 g faina,
  • 1 plic budinca caramel
  •  1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • crema1 tort printesa
  • 2 ciocolate
  • 200g frisca
  • crema2 tort tom si jerry
  • 250g mascarpone
  • 250-300g frisca
  • pasta de zahar
  • 450 zahar pudra cu amidon
  • 50 g miere
  • 5 grame gelatina
  • arome (optional)

Mod de preparare

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat formeaza o maioneza "dulce".Apoi se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida,dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa,mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.Intr-un castron,amestecati faina cu cacaua cu praful de budincasi cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.Se unge o tava cu unt,si se toarna ,niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.Cand blatul este gata,se lasa sa se raceasca.

crema1

se topeste ciocolata in frisca incalzita, se raceste apoi se mixeaza sau mai simplu se topestesi se amesteca cu frisca batuta

crema2

se bate frisca si se adauga mascarpone si se amesteca sau mixeaza pana la omogenizare. Ornamentele la amandoua sunt din pasta de zahar

Tort printesa e imbracat in pasta de zahar si tort tom si jerry in crema de mascarpone cu frisca si apoi pictat peste 

Aici e reteta de pasta de zahar postata de Adriana Micoleta pe culinar.ro:

Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.

Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.

Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.

Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.

Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torturi copii (pictate)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Napoleon

Postat de Ela68

Tort Napoleon

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si...

Citeste continuarea

Desert tort Un nou inceput de drum

Postat de Constelatialeu

Desert tort Un nou inceput de drum

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 13:03
superb!
la 08.12.2010, 13:16
la 08.12.2010, 13:29
frumos
la 08.12.2010, 13:46
Foarte frumos 5 furcu
la 08.12.2010, 14:05
va multumesc, ma bucur ca va place

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking