Ingrediente
- 1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)
- 10 cirese
- 250 gr branza dulce
- 50 gr branza ricotta
- coaja rasa de la o lamaie
- nucosara rasa
- 2 pliculete zahar vanilat
- vanilie
- 3 linguri zahar
- 2 oua si 1 albus
- 1 galbenus pentru uns trandafirii
Mod de preparare
Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie. Ciresele le-am taiat in 2, am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.
Am luat un dreptunghi/patrat de aluat, l-am crestat la colturi, in mijloc am pus o lingura de umplutura, am adunat apoi pe rand laturile, asa cum se vede si in poze si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.
Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Simplu, bun si de efect.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza dulce si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|