Trigoane cu cartofi si cascaval

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2014 | 7192 vizualizari
Trigoane cu cartofi si cascaval

O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -400g faina
  • -o jumatate lingurita sare
  • -4 linguri ulei
  • -6 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • -0.5 kg cartofi medii
  • -0.5 kg spanac
  • -2 linguri ulei
  • -2 fire ceapa verde taiata marunt
  • -100 gr branza feta
  • -marar verde , o jumate de legatura
  • Extra:
  • -ulei pentru prajit
  • -Pt servit:
  • 6 linguri smantana + 2-3 catei usturoi

Mod de preparare

Pentru aluat:

Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura

Pentru umplutura 

Cartofii trebuie sa ii fierbem taiati cubulete in apa cu sare.Spanacul il spalam bine si il oparaim . Cand se raceste putin il tocam marunt .

Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.

Ceapa verde o taiem destul de marunt

Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei .

Vom cali foarte putin ceapa , spanacul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul).

Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi deja amestecati cu spanacul si cu celellate verdeturi .

Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.

Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.

Framantam din nou aluatul putin si formam din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu una , doua  linguri de cartofi, depinde cat de pline doriti sa fie (eu am pus cate doua linguri de compozitie) . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.

Procedam la fel cu toate bilele .

Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate bucati  incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde  cu un sos de smantana cu usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

Postat de Bucataras

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

Cum se prepară Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid Topește untul într-o tigaie, adăugând boia iute și fulgi de chilli. Lasă-l...

Citeste continuarea

Sufleu de dovlecel

Postat de rocsi_1612

Sufleu de dovlecel

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta si ii lasam la foc potrivit pana scade toata zeama invartind din cand in cand in ei. Il luam de pe foc si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2014, 13:24
bune bune
la 04.04.2014, 13:30
Vrem si noi!
la 04.04.2014, 13:35
buuuuuuun
la 04.04.2014, 13:37
Multumesc Vladimir
la 04.04.2014, 13:37
Dia cu mare drag , oricand

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking