Trigoane cu mere si crema de vanilie.

Postat de lilik in Prajituri
4 Oct 2012 | 11599 vizualizari
Trigoane cu mere si crema de vanilie.

am pregatit aceste bunatati de aseara pentru micul dejun...am numai cuvinte de lauda pentru ele,dar ca sa va convinceti trebuie sa le incercati ;).

Ingrediente

  • 1 foaie dreptunghiulara de aluat de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 30 gr faina
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru mere:
  • 2 mere
  • 1-2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri de apa
  • Pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Prima data pregatim crema:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte.

Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca.

Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele 2 linguri de apa pe foc,iar cand scade toata apa punem scortisoara dupa plac si dam deoparte.

Adaugam merele peste crema de vanilie si amestecam,apoi lasam sa se raceasca.

Scoatem foaia de aluat din frigider si o taiem in 6-8 patrate.

Pe jumatate din patrat,pe diagonala punem 1-2 linguri de crema cu mere,apoi inchidem in forma de triunghi si sigilam la capete cu o furculita.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Amestecam mierea cu laptele pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu o pensula ungem fiecare trigon in parte.

Punem trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200° timp de 15-17 minute.

Le coacem in 2 ture pt ca aluatul are nevoie de spatiu sa se umfle.

Servim trigoanele delicioase presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere si crema de vanilie." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Amandine

Postat de gabrielacuisine

Amandine

Pentru blat , am separat ouale, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adugam galbenusurile pe rand, uleiul, si apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt cu...

Citeste continuarea

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de robert_badica

Prajitura "O noapte la Venetia"

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 11:41
la orice ora as manca trigoane
la 04.10.2012, 11:43
Pai atunci vino repejor,ca pun si de
la 04.10.2012, 11:46
aduc eu cafeaua daca imi ai si mie
la 04.10.2012, 11:49
Angy poti venii si fara cafea ca tot iti dau
la 04.10.2012, 12:02

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking