Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Postat de ctlina in Dulciuri
5 Sep 2015 | 4194 vizualizari
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Este prajitura mea preferata......... Dupa varianta baclava cu foi de placinta va propun o varianta impletita cu aluat foietaj.

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 3 pere
  • 1 mar
  • 3 linguri de zahăr
  • 30 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Se curata fructele și se taie în cuburi.

Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.

Lasati sa se raceasca bine.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.  

Depuneti fructele in mijloc. Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.  

Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute. Am pus deasupra un pic din sosul ramas.  

Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.  

Pofta Buna !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel "cosiță" cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu afine

Postat de timea

Pancakes cu afine

Amestecam intr-un vas toate ingredientele uscate. Adaugam apoi ouale batute si treptat laptele folosind un tel.  La final adaugam afinele si amestecam usor sa nu se zdrobeasca. ...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de sufletista

Prajitura cu foi si gem de prune

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2015, 19:04
Super,super!
la 05.09.2015, 19:07
Rapid si super gustos!
la 05.09.2015, 19:10
multumesc bunica si gicuta
la 05.09.2015, 19:16
cred ca ma mut la tine
la 05.09.2015, 19:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking