Ingrediente
- 1 foaie de aluat de foietaj decongelat
- • 50 g unt
- • 4 mere curățate și tăiate mărunt (stropite cu zeamă de lămâie contra oxidării)
- • o mână de nuci tocate
- • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
- • coajă de lămâie rasă
- • 3 linguri de zahăr
- • o lingură de griș sau pesmet
- • un ou
Mod de preparare
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.
Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când. Peste mere și nuci am presărat zahărul și le-am lăsat în continuare pe foc până dispare zeama. La acest moment am oprit focul, am presărat scorțișoara, grișul și coaja de lămâie. Am amestecat și l-am lăsat să se răcească.
Amestecul de mere și nuci călite le-am pus în mijlocul foii de aluat, am rulat încet și cu grijă, apoi am așezat ștrudelul într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. L-am uns cu ou bătut și l-am copt la 180 grade timp de 20 minute, până s-a rumenit frumos.
La final, după ce s-a răcorit, am presărat zahăr praf și l-am savurat în timp ce ne uitam la un film! Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|