Ingrediente
- 500 g ciocolata neagra, minim 52% cacao
- 200 g ciocolata cu lapte
- 400 ml smantana dulce,grasa, pentru frisca
- 35 g unt, 82% grasime
- cateva cuisoare zdrobite
- chilli uscat
- 50 g cacao
Mod de preparare
Topim ciocolata la microunde in trepte de cate 20 de secunde si amestecam de fiecare data.
Smantana dulce o punem intr-o craticioara si o asezam pe foc mic impreuna cu chilli maruntit si cuisoarele zdrobite.Lasam pe foc doar pana se incalzeste!!!
Turnam,cate putin, smantana calduta peste ciocolata topita si omogenizam bine cu o spatula de silicon sau lemn.L a final, punem 35 g de unt moale in compozitia fina si aromata.Amestecam.
Turnam crema intr-o forma patrata sau dreptunghiulara(20 cm)stropita cu putin ulei si apoi tapetata cu folie alimentara.O dam la congelator pentru 2 ore sau la frigider pana se intareste.
Taiem trufele in cuburi pe care le tavalim prin cacao multa sa nu se lipeasca intre ele. Le putem pastra in congelator pentru cateva luni!
Deliciu! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu chilli (mexicane)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|