Ingrediente
- pt aluat:
- 200 gr zahar ars
- 100 ml apa calda
- 3 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 200 gr zahar
- 50 gr untura
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita amestec de mirodenii rom si vanilie
- 1 lingura bicarbonat de amoniu
- 1 kg faina
- pt glazura
- 3 albusuri
- 250 gr zahar pudra
- 1 lingura zeama de lamaie
- pt decor:
- 2-3 lingurite de scortisoara macinata
Mod de preparare
Pt aluat: prima oara punem 200 gr zahar la caramelizat si stingem cu 100 ml apoa calduta. Lasam sa se raceasca. Intre timp amestecam cu un tel galbenusurile cu laptele, zaharul, mirodeniile, untura, bicarbonatul. Peste acest amestec turnam zaharul caramelizat si cate putin din faina. Amestecam la inceput cu lingura, iar apoi dupa ce se mai ingroasa framantam cu mainile. Va iesi un aluat mai greu de framantat (pe mine m-au trecut toate cadurile) pe care-l punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 2-3 ore (la mine a fost suficient).
Scoatem aluatul, taiem cate o bucata din el, intindem cu sucitorul pe masa de lucru sau pe o folie de silicon aluatul, in foi de aproximativ 0,5-1 cm. Decupam cu formele preferate si avute in dotare pe care le punem in tavi tapetate cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150-160 grade pt maxim 8 minute.
Lasam sa se raceasca turta dulce si le glazuram cu albusurile batute spuma (ca si la bezea) amestecate cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Consistenta bezelei fiind groasa, eu m-am folosit de o pensula de silicon pt a glazura turtele. Le-am dat pe o parte cu glazura, am presarat pe deasupra scortisoara macinata si le-am lasat pana a doua zi sa se usuce.
Daca mai aveti timp le puteti glazura si pe partea cealalta si le decorati dupa preferinta si rabdare.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|