Turtite a la Lubita

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
20 Iul 2013 | 6622 vizualizari
Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 cana lapte (200 ml)
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, se amesteca cu sarea si cu drojdia. Laptele se incalzeste putin si se toarna peste faina, impreuna cu uleiul. Se framanta aluatul 5-10 minute, adaugand putin ulei, pana nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit circa o ora la loc caldut.

Se rupe o bucata de aluat si se intinde pe masa infainata, apoi se prajeste in ulei incins, pe ambele parti pana se rumeneste. Se scoate pe un servetel de bucatarie, sa se scurga de ulei.

Se servesc calde,pe cat posibil. Cu telemea razuita si smantana le-am mancat noi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite a la Lubita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu legume si piept de pui

Postat de merisor67

Placinta cu legume si piept de pui

Mai intai dezghetam aluatul de foietaj. Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt...

Citeste continuarea

Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco

Postat de merisor67

Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco

Foietajul l-am lasat sa se decongeleze, dar nu sa se inmoaie de tot, apoi le-am intins pe masa de lucru atat cat au fost ele impacetate. Cascavalul si sunca presata le-am dat pe razatoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2013, 15:17
ce bun
la 20.07.2013, 15:23
Ce bune sunt!
la 20.07.2013, 15:32
vreau turtite
la 20.07.2013, 15:34
Si eu vreau
la 20.07.2013, 16:16

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking