Urzici picante cu tofu crocant

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
12 Apr 2019 | 7861 vizualizari
Urzici picante cu tofu crocant

Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.     ...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia. 

Ingrediente

  • 500 g urzici
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lg boia iute
  • sare
  • 100 ml lapte de migdale
  • 100 g brânză tofu
  • 3 lg mix de semințe
  • 2 lg ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 2 l apă

Mod de preparare

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. 

  Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. 

Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua. 

  Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie. 

Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici picante cu tofu crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ardei Umpluti cu Ciuperci si Dovleac (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ardei Umpluti cu Ciuperci si Dovleac (Reteta Video)

Taiem dovleacul in cubulete mici.  Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac, amestecam si calim pana cand acestea se innoaie...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

Postat de rhapsody

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2019, 21:07
la 12.04.2019, 22:25
Nu stiu ce sa zic de combinatie, n-am incercat . Urzicile ne plac mult
la 13.04.2019, 15:29
la 13.04.2019, 15:44

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking