Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza

Postat de AdrianUdrea in Mancare copii
22 Dec 2019 | 12156 vizualizari
Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza

Pentru ca am poftit la pizza, dar nu am mai avut rabdare sa asteptam dupa aluat si coacere, am apelat la aparatul de vafe. Au iesit tare bune si s-au preparat mai rapid.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 3 linguri iaurt cremos
  • 3 linguri ulei
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr salam
  • 50 gr muschi file
  • 4 felii de gogosari in otet
  • 150 gr ciuperci din conserva
  • cateva fire de patrunjel verde
  • mozzarella si ketchup, pentru servit
  • putin ulei pentru uns forma de vafe

Mod de preparare

Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul.

Tocam cuburi salamul, muschiul file, ardeii si ciupercile si le incorporam in aluat.

Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi conectam aparatul de vafe la sursa de curent.

Asteptam sa se aprinda ledul care ne avertizeaza ca aparatul este incalzit.

Ungem formele de vafe cu putin ulei, folosind o pensula.

Punem cate un polonic din compozitie in cele doua parti ale aparatului de vafe, inchidem aparatul si asteptam sa ne avertizeze ledul ca vafele s-au copt. Ridicam capacul si daca ni se par nerumenite, mai prelungim timpul putin.

Transferam vafele coapte pe un platou si le pregatim pe urmatoarele.

Cat sunt vafele calde, presaram deasupra mozzarella razuita, pentru a se topi. 

Le servim cu ketchup ca si pizza.

Sunt foarte bune atat calde, cat si reci, merg chiar luate la pachet!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Trandafirasi cu mere

Postat de gospodariu

Trandafirasi cu mere

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2019, 18:16
Woww! De retinut reteta!
la 22.12.2019, 18:19
Foarte, foarte bune au fost!
Data viitoare dublăm cantitățile
la 22.12.2019, 18:43
Ce idee buna!
la 22.12.2019, 19:10
bune bune
la 22.12.2019, 19:16
Interesant!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking