Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
7 Dec 2021 | 11154 vizualizari
Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Va prezint o reteta poloneza de post delicioasa. Desi la prima vedere pare ca-i ceva banal ,in realitate este un prepart foarte complex si foarte satios. Varza gatita astfel este crocanta ,nu terciuita. Un preparat ce merita toata atentia .  

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mai mari
  • 1/2 capatina varza cam de 1,5 kg
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place
  • 1 morcov potrivit
  • 1 varf cutit boia iute afumata(optional)
  • 1/2 lingurita zahar
  • o ceapa
  • 2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete
  • 3 -4 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.

 Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,

adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.

Scoatem cartofii pe un platou .

In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.

Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.

Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofii,amestecam,acoperim cu capac. Mai lasam 15 min.

La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.

 

 

Varza poloneza este gata!

Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu cartofi ca la Kracovia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată de ciuperci cu dovlecel

Postat de ela2015

Salată de ciuperci cu dovlecel

Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot)....

Citeste continuarea

Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Fasole scazuta cu usturoi

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2021, 14:52
Super!
la 07.12.2021, 17:00
Interesanta reteta!
la 07.12.2021, 17:01
Ne făcea mama și nou când eram mici, mai ales vinerea!
la 07.12.2021, 17:35
la 07.12.2021, 19:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking