Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
17 Ian 2017 | 4632 vizualizari
Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Tare buna a fost varza asta, cu sorici proaspat de la tara.

Ingrediente

  • 250 g sorici curatat de grasime
  • 250 g pastrama de porc afumata
  • 10 linguri ulei
  • sare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1/2 ardei Kapia
  • o varza alba (1,3 kg)
  • apa
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • cateva boabe de piper negru
  • o foaie de dafin
  • o frunza de busuioc proaspat
  • 2-3 fire de marar

Mod de preparare

Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o cu un capac, si se lasa sa se inabuse carnea, amestecand din cand in cand. Se poate adauga si o cescuta cu apa. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Dupa ce s-a patruns carnea putin, se adauga toate aceste legume sa se inabuse si ele. Se mai poate adauga o cescuta cu apa.

Varza se spala si se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie (sau se toaca). Se freaca cu putina sare si se pune in cratita. Se caleste pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand, dupa care se adauga apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa daca este necesar.

Dupa ce varza si carnea s-au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, piperul, foaia de dafin si frunza de busuioc. Se mai da totul in cateva clocote, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat.

Varza cu sorici si afumatura se poate servi cu mamaliguta si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu sorici si pastrama de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de teci cu coaste de porc si sunca afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de teci cu coaste de porc si sunca afumata

Coastele se spala si se portioneaza. Sunca afumata se spala si se taie cubulete. Atat coastele cat si sunca afumata se calesc in circa 100 ml ulei. Ceapa se curata de foi, se spala si se...

Citeste continuarea

Mancare de naut cu legume si perisoare

Postat de simona72

Mancare de naut cu legume si perisoare

Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina culoare adaugam ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca impreuna pana ceapa se inmoaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2017, 09:26
buna buna
la 17.01.2017, 09:38
Foarte bună!
la 17.01.2017, 09:39
mmm...ce bunatate!
la 17.01.2017, 09:45
Super buna!
la 17.01.2017, 09:56

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking