Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
19 Mai 2022 | 3994 vizualizari
Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

Varza de Bruxelles este adesea ocolită. Este păcat, pentru că e o legumă plină de beneficii.. Este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este gustoasa. https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/varza-de-bruxelles-cu-chorizo-smantana.html

Ingrediente

  • 400 gr de varza de Bruxelles
  • 100 gr de chorizo doux
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • boia de ardei
  • sare
  • parmezan

Mod de preparare

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. 

Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2..

Taiati carnatul in felii fine.  

Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei  .

Adaugati varza, reveniti impreuna 10 minute.  

Amestecati, puneti sare, piper , boia de ardei. Adaugati smantana si 50 ml de apa , lasati sa fiarba si sa scada timp de 5-10 minutes.

Puneti parmezan ras sau bucatele, amestecati.  

Serviti imediat ! Decorati cu parmezan si presarati boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sufleu de dovlecei

Postat de licurici_lra

Sufleu de dovlecei

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cas de oaie, la gratar

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu cas de oaie, la gratar

 Ciupercile se curata de codite si de pelite . Ciupercile se ung  sau se pulverizeaza cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule . Daca nu aveti o pensula la indemana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2022, 17:02
la 19.05.2022, 19:23
la 19.05.2022, 19:55
Bună combinație...!
la 19.05.2022, 20:41
2 kile de parmezan vreau si eu
la 19.05.2022, 23:52

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking