Veggie mix de primavara

Postat de farfuriavesela in Mancaruri de legume
13 Mai 2014 | 7284 vizualizari

Felul asta de mancare se prepara cu multa usurinta, intr-o zi relaxata, in care avem nevoie de culoare. Vreti sa vedeti cum am pregatit acest preparat? Urmariti filmul alaturat!!! http://youtu.be/vIbvwbNmeRw

Ingrediente

  • 4 cartofi (potriviti ca marime)
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • 1 ceapa alba taiata marunt
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, boia dulce
  • 2 catei de usturoi (pasta)
  • putin ulei
  • putin cascaval din lapte sau cascaval vegetal in perioadele de post

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert in coaja, intre timp, intr-o tigaie pun ceapa la calit in putin ulei, cu condimente. Pentru ca vreau ca ceapa sa fie gatita bine, pun si putina apa si las sa fiarba cateva minute.

Dupa ce cartofii s-au fiert, ii curat de coaja si ii tai feliute, la fel si rosiile si dovlecelul.
Dovlecelul il asez intr-un castron si pun peste el putin ulei si condimente.
Pentru ca rosiile si cartofii sunt mai fragili, evit sa ii manevrez prea mult, ii presar cu sare si piper.

Intr-un vas de jena rotund, asez ceapa calita, intr-un strat uniform, apoi legemele, in pozitie verticala, pe rand, o felie de cartof, una de rosie, una de dovlecel si tot asa pana cand se umple vasul.
Presar putin piper pe deasupra si pun in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 min.

Dupa ce s-au rumenit legumele presar putin cascaval deasupra, dar acest pas poate fi eliminat daca se doreste ca acest preparat sa fie unul de post sau se poate folosi cascaval vegetal.

Se mai pune in cuptor, impreuna cu cascavalul pentru 5 minute, dupa care este gata de servit ca preparat individual sau ca o garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie mix de primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

Postat de simona72

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute.  Pentru compozitie:...

Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu smantana

Postat de panacris

Tocanita de galbiori cu smantana

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 14:01
la 13.05.2014, 14:14
la 13.05.2014, 14:20
va ce bine arata
la 13.05.2014, 14:21
bestial! biig like!
la 13.05.2014, 14:24

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking