Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Postat de bucatarasa in Mancaruri de legume
23 Apr 2024 | 424 vizualizari
Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa sunt o optiune delicioasa si sanatoasa pentru o masa vegetariana sau ca o garnitura gustoasa pentru orice fel principal. Aceasta reteta combina aroma bogata a vinetelor cu legumele proaspete si gustul cremos al cascavalului topit, rezultand intr-un preparat savuros si satisfacator.  Pentru Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, ciuperci, usturoi, cascaval, ierburi diverse.

Ingrediente

  • Ingrediente Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa
  • 4 vinete medii
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 rosii mari, tocate cubulete
  • 1 ardei gras, tocat cubulete
  • 2 catei de usturoi, maruntiti fin
  • 200g ciuperci, tocate
  • 100g cascaval, ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ierburi proaspete sau seminte de pin, pentru decor (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara reteta Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Taiati partea superioara a vinetelor si scoateti partea interioara cu o lingura, lasand o margine subtire. Puteti folosi partea scoasa pentru umplutura.

Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si caliti ceapa si usturoiul pana devin moi si aurii.

Adaugati ardeiul gras si ciupercile in tigaie si gatiti-le pana cand devin moi.

Adaugati rosiile cubulete si partea interioara a vinetelor tocate si gatiti timp de aproximativ 5-7 minute.

Condimentati amestecul de legume cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti vinetele cu amestecul de legume si presarati deasupra cascaval ras.

Asezati vinetele umplute intr-o tava de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite si moi.

Decorati cu ierburi proaspete sau seminte de pin si serviti calde. Pofta buna!

 In perioada postului incercati vinete umplute de post sau sarmale de post.

Recomandam si vinete umplute cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Evantai cu legume

Postat de caroline

Evantai cu legume

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii ....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

 Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2024, 19:31
Faine si gustoase!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking