Vita cajun cu fasole verde

Postat de mihaelar63 in Vita
20 Apr 2017 | 3784 vizualizari
Vita cajun cu fasole verde

 Cel mai simplu ,,suvenir'' de achizitionat cand sunt in vacanta, este un condiment mai deosebit, un ceai, o cafea. Cand ajung acasa, testez retete cu arome noi si savurez cafeluta sau ceaiul. De data aceasta, imaginatia culinara mi-a fost incitata de mixul decondimente si ierburi cajun. Auzisem de el, dar de folosit sau gustat niciodata. Cajun este un mix de ierburi si condimente folosit in bucataria creola din sudul SUA. Cajun este si denumirea stilului de gatit din zona respectiva. Am incercat cajun-ul pe o bucata frumoasa de vita. Gustul si savoarea-efect maxim. Abia astept sa-l folosesc si la pui.   Delicii de Paste '

Ingrediente

  • 1 kg carne vita tanara
  • 100 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 500 gr fasole verde frantuzeasca [congelata ]
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 lingura mix cajun [pudra de : ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom ]
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1.  Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei.
  2. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile.
  3. Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok].
  4. Am prajit carnea pe toate partile, cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest procedeu, se ,,sigileaza'' - pastreaza suculenta carnii.
  5. Imediat se pune in tigaie untul. Cand acesta este topit, cu ajutorul unei linguri, se umezeste carnea fripta. Aceasta operatiune se numeste in termeni culinari arroser [ franceza ] .
  6. Carnea se mai da la cuptor, cam 10-15 minute. Ideal ar fi la 60 grade C [pentru cine are cuptor modern, eu am unul antic]. Eu am incercat-o sa fie coapta mediu.
  7. Intre timp, puneti fasolea verde [ decongelata ] in tigaia in care ati fript carnea. Adaugati o cana de apa si lasati sa se inabuse usor. Sarati daca este nevoie.
  8. Vita se lasa 10 minute sa se odihneasca, dupa care se feliaza in felii, nu foarte subtiri. Trebuie sa se odihneasca, astfel se va pastra mai bine suculenta carnii.
  9. Am obtinut felii de vita usor rozalii si fragede chiar pe placul nostru. Pregatite medium. Daca le-as fi pregatit mai indelungat, riscam sa-si piarda suculenta si fragezimea.
  10. Serviti vita decorata cu piper mozaic, alaturi de fasolea verde, decorata cu rosioare cherry.
  11. Aveti grija ca preparatul la servire sa fie cald, s-a folosit si unt. Eu l-am mai pus cateva minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cajun cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Muschi de vita la cuptor

Postat de sufletista

Muschi de vita la cuptor

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul...

Citeste continuarea

Pulpa de vita in sos

Postat de Dya

Pulpa de vita in sos

Curatam carnea de pielita, o spalam in apa rece pana ce ramane curata si o punem la fiert atat cat este necesar. O scurgem apoi de apa si o trecem printr-un jet de apa fierbinte pentru a elimina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 08:21
ce bine arata
la 20.04.2017, 08:42
Ce combinații minunate faci!
la 20.04.2017, 09:11
la 20.04.2017, 09:36
Ce mancare gustoasa, cred ca e tare bun amestecul de cajun si imi place ca ai folosit la garnitura fasole verde . Excelenta mancare.
la 20.04.2017, 09:48

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking