Waffe cu aroma de portocala

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
24 Sep 2016 | 20304 vizualizari
Waffe cu aroma de portocala

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelya. Sunt foarte bune servite ca atare sau cu miere, dulceata, ciocolata etc. Nu mai stiu exact cate au iesit, dar parca au fost 9 waffe.

Ingrediente

  • doua oua;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • 400 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g);
  • 350 ml lapte;
  • 100 g unt topit;
  • o lingurita de coaja rasa de portocala;
  • o forma de waffe din fonta;
  • untura pentru uns forma.

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Se adauga faina, praful de copt, laptele, untul topit si coaja rasa de portocala. Se mixeaza totul, rezultand un aluat gros.

Se unge forma de waffe cu untura si se pune la flacara aragazului pentru a se incinge. Se toarna un polonic de aluat in mijlocul formei, apoi waffa se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. Daca este necesar, se unge forma de fiecare data cu untura (folositi untura deoarece este mai buna decat uleiul, iar daca forma este noua si in consecinta lipeste, cu untura nu va mai lipi).

Waffele se pot servi ca atare sau cu miere, dulceata, ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffe cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec

Postat de caroline

Chec

Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme . Adaugam...

Citeste continuarea

Cozonaci fara framantare

Postat de camelia75

Cozonaci fara framantare

Pentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2016, 10:37
Cu aroma de clementine nu ai ?
la 24.09.2016, 10:39
la 24.09.2016, 10:39
Cleme, deocamdata nu am Poate altadata.
la 24.09.2016, 10:48
la 24.09.2016, 11:40
Motan, Roxana

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking