Wild Pavlova

Postat de vanilla in Torturi
29 Iun 2010 | 9053 vizualizari
Wild Pavlova

Pavlova este un desert pe bază de bezea, numit după balerină rusă Anna Pavlova. (În limba rusă: Анна Павлова). Este un tort similar cu bezea, cu o crusta crocanta si moale. Desertul se crede că a fost creat pentru a onora dansatoarea, în timpul sau după una din călătoriile sale în Australia şi Noua Zeelandă în 1920.Cazul în care a fost creat şi naţionalitatea creatorului său a fost o sursă de argumente dintre cele două naţiuni de mai mulţi ani. Desertul este un fel de mancare popular şi o parte importantă a bucătăriei naţionale din ambele ţări, şi este frecvent servit în timpul meselor festive cum ar fi masa de prânz de Crăciun.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 lg. de amidon de porumb
  • 100 gr de zahar pudra
  • Creme Chantilly 
  • 100 ml. frisca lichida
  • 100 ml zahar pudra
  • Zmeura
  • Coacaze negre
  • Coacaze rosii

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare , iar la final se se adauga amidonul si zaharul pudra. Se pune intr-o tava unsa cu ulei o bucata de hartie cerata, pe care se formeaza din bezea o forma rotunda ( similara cu blatul de tort ). Se coace in cuptorul la temperature medie, pentru 30-40 de minute.

Pentru creme Chantilly procedura nu poate fi decat una extreme de simpla…
Se bate cu mixerul frisca pana compozitia se tine bine de tel, iar la final se incorporeaza zaharul pudra. Dupa dorinta fiecaruia se mai pot adauga si arome sau chiar alune sau migdale pisate. Eu insa am zis pas… am preferat o variant mai clasica…

Cand bezeaua s-a racit intindeti crème Chantilly deasupra si decorati cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wild Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu crema caramel

Postat de gaby_d

Desert tort cu crema caramel

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule....

Citeste continuarea

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Postat de oanapl

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Iata cum se prepara Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune Se încălzesc 250g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2010, 11:01
mmmm...cu zmeura
la 29.06.2010, 11:16
rocsi ce faci? esti prima la toate? ..arata foarte bine
la 29.06.2010, 11:23
Bine ai venit intre bucatarasi !
Desertul tau este delicios pun furculitele
la 29.06.2010, 11:30
Va multumesc pentru primire, si va astept si la mine pe blog!!!
BTW cate puncte valoreaza o reteta?
la 29.06.2010, 11:46
Bine ai venit Vanilla! Super apetisanta Pavlova ta. Despre puncte si galbeni citeste aici: http://www.bucataras.ro/content/169/regulament-camara-bucatarasilor.html

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking