Yorkshire Puddings

Postat de mirciss25 in Jamie Oliver
17 Noi 2014 | 11360 vizualizari
Yorkshire Puddings

Uitandu-ma pe youtube la diferite retete am dat de aceasta reteta: Yorkshire pudding, facuta de Jamie Oliver. M-a incantat faptul ca se umfla mult, este o reteta usoara si par extrem de gustoase. Am avut un pic de probleme cu aceasta reteta pentru ca Jamie zicea ca trebuie pus 1cm de ulei in fiecare forma, ceea ce inseamna extrem de mult ulei, care se traduce in ulei curs din tava in cuptor. Surpriza placuta a fost ca, desi a fost mult ulei budincile nu au iesit uleioase, deci nu au fost irosite. In al doila rand, am fost inspirat ca nu am pus toata cantitatea de faina indicata in reteta ( 200g), riscam sa fac aluatul prea gros, deci cantitatea de faina depinde de cat de mari sunt ouale, sau de cat de umeda este faina. Asa ca recomand sa puneti putin cate putin. Iata reteta:

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 180-200 g faina alba
  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 190 grade

Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat subtire de 1-2 mm.

Intr-o tava de muffins, puneti cate o lingura de ulei in fiecare forma si bagati in cuptor cam 10 minute pana se incinge uleiul din forme. Scoateti tava si umpleti formele cu aluatul facut mai sus, dupa care bagati inapoi in cuptor pentru 20-25 minute. Atentie, nu deschideti cuptorul decat dupa timpul de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yorkshire Puddings" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...

Citeste continuarea

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Postat de andaoana

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale. O scurgem de apa si o lasam deoparte sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2014, 15:27
la 17.11.2014, 21:07
la 18.11.2014, 13:26
Super
la 14.12.2014, 16:32

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking