din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna. pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare. se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu...
albusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de napolitana in tava si se pune bezeaua cu lingurita pe fiecare. se da la cuptor la foc mic pana se...
din toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se pune inca putina faina si se intinde intr-o foaie si se taie in diferite forme care se coc in cuptor in...
din toate ingredientele se framanta un aluat care se infasoara in folie si se lasa de seara pana dimineata,apoi dimineata se taie bucati din aluat care se intind si apoi se taie cu forma de floricica. unele se decupeaza in mijloc cu o forma mica sau un dop de plastic. trebuie atentie cate...
Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie si se da la rece o ora. Apoi se fac forme de cornulete sau semiluni se dau la cuptor la foc moderat. Fierbinti se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se pot pastra timp indelungat(daca raman)  
Din toate ingredientele se framanta un aluat ,pana ce zaharul nu se mai simte la mana. Se face un sul care se impacheteaza in folie si se lasa in camara pana a doua zi, cand se intinde in foi care se decupeaza cu diferite forme. Se dau la cuptor la foc moderat pana se rumenesc putin de tot pe...
Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la rece pana a doua zi dimineata cand se dau la cuptor la foc moderat. Reci se dau cu glazura din zahar...
Legumele se curata si se spala. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei sau unt cu cimbrul, apoi se adauga morcovii taiati mai mare. Se calesc un pic impreuna. Se adauga apa calda cam jumatate de oala. Se pun toate legumele, un cub de vegeta si o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba pana sunt...
Ouale se bat cu celelalte ingrediente, se adauga faina si se framanta bine pana se dezlipeste de pe peretii castronului si de pe maini. Se lasa la dospit. Cand a dospit (aproximativ 1 ora), se iau bucati care se intind in cercuri, se taie in raze. Se pune gem amestecat cu alune si se ruleaza. Se...
Trunchi de copac
In la 25 Oct 2011
Trunchi de copac
Blat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la copt. Nu trebuie lasat sa se coaca prea tare sa nu se usuce. Cand e gata se rastoarna pe un...
Rosiile se spala se curata de partea verde, se taie un capac si se scoate miezul care se pastreaza. Se pun cu gura in jos, se curata si ardeii. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 6 linguri de ulei. Cand luceste se pun morcovii curatati si rasi prin razatoarea mare. Se calesc...
Blatul: se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de copt,laptele,apoi faina si se amesteca apoi usor cu albusurile batute si se pune intr-o forma unsa si...
tocanita : Carnea se spala si se taie in fasii,se pune la prajit,se adauga ceapa Se calesc sa-si schimbe culoarea putin,se adauga pasta de rosii,sare ,piper dupa gust si se adauga apa sa fiarba pana este fiarta carnea,apoi se adauga ciupercile,se mai fierbe putin. Se amesteca faina cu...
Se face crema prima data pentru a avea timp sa se raceasca: se pune laptele la fiert. Ouale se bat bine cu fructoza, apoi se adauga faina. Se omogenizeaza si se pune cate putin lapte fierbinte amestecandu-se energic. Se pune toata compozitia la fiert la foc mic amestecandu-se intruna sa nu se...
Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante). Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul si apoi se pune faina amestecand mereu la foc potrivit pana se prajeste putin faina. Se toarna tot...
Pieptul de pui se taie in 6 fileuri care se bat usor, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare se pune o felie de sunca si una de cascaval. Se pliaza si se apasa bine sa stea lipit. Se bat ouale cu un praf de sare. Se pun celelalte ingrediente pe farfurii si se fac snitelele. Se dau prin faina, ou...
Prajitura cu prune si bezea
In la 19 Sep 2011
Prajitura cu prune si bezea
Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata...
Tort cu pere
In la 15 Sep 2011
Tort cu pere
Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina...
Se pune drojdia intr-un castron mare, se adauga sarea, zaharul, laptele caldut si apa calduta. Se bate bine cu un tel pana la dizolvare. Se pun 4 linguri de ulei, apoi faina si se framanta 15 minute. Daca este aluatul prea vartos se mai adauga putina apa calda. Se lasa la dospit pana isi dubleaza...
Pentru foi se framanta un aluat elastic din toate ingredientele, apoi se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Crema se face asa: se pun 400ml de lapte la fiert. Separat se dizolva faina in 100 ml lapte si cand fierbe laptele se pune...
Cartofii se curata, se taie in 4 si se pun la fiert cu sare. Cand sunt fierti se strecoara de apa si se fac piure cu lingura de unt. Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei, apoi se pune carnea si se calesc impreuna pana isi schimba culoarea. Se pune boiaua, sare si piper, apoi...
Biscuiti cu nuca de cocos
In la 5 Sep 2011
Biscuiti cu nuca de cocos
Se bat ouale cu sarea,esenta si coaja de lamaie. Se pune zaharina lichida,iaurtul si apoi margarina moale de la temperatura camerei. Se omogenizeaza,se pune nuca de cocos si apoi faina cata trebuie sa fie un aluat bun de modelat. Se ia cate un pic din aluat si se modeleaza biscuiti...
Saorma
In la 5 Sep 2011
Saorma
cum se fac lipiile: din ingrediente se framanta un aluat bun de intins si se imparte in 4 parti egale. se intind pe rand cu sucitorul si se coc in tigaie la foc potrivit,fara grasime. cand sunt toate gata se umple dupa plac cu ketchup,maioneza cartofi prajiti, carne si salata. eu...
Se bat ouale cu fructoza, sarea, esentele, coaja de lamaie si praful de copt, apoi se pune malaiul si faina alba. Se omogenizeaza bine si se lasa 30 de minute la frigider. Se incinge ulei mai mult intr-o tigaie, se face focul mic si se pune aluatul cu lingura, formandu-se gogosele. Se prajesc pe...
Lapte de pasare
In Dulciuri la 29 Aug 2011
Lapte de pasare
Se pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se da focul incet si se pun cu lingura galuste de albus si se lasa sa fiarba putin, apoi se intorc. Se...
Vinetele se curata si se taie in felii groase. Se oparesc in apa sarata 15 minute, apoi se scurg. Ceapa curatata si taiata pestisori se caleste in ulei, se adauga ardeii taiati bucati mari. Se presara boiaua, apoi se pun rosiile, vinetele, pasta de rosii si apa, dar sa nu acopere legumele. Se...
Reteta de preparare a papanasilor Se bat ouale cu sarea, bicarbonatul, esentele, laptele, apoi branza si treptat faina pana se face un aluat bun de modelat. Se lasa la odihnit 30 de minute, apoi se modeleaza si se prajesc in ulei mai mult, la foc moderat. Se scot pe servetele de hartie si...
Pentru foi se framanta un aluat elastic din ingrediente,se lasa sa se odihneasca 15 minute apoi se inparte in 4 parti egale,se intind foi subtiri care se coc pe rand pe fundul tavii,tapetata cu hartie de copt. Nu se lasa mult la cuptor,este suficient sa se rumenesca usor pe margini. Dupa...
Se fac taiteii: se framanta un aluat din ingrediete, apoi se intinde in foi subtiri,presarand faina si se lasa 15 minute la uscat. Se taie taietei subtiri(cat se poate). Pentru supa carnea se curata bine se spala si se portioneaza si se pune la fiert cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se ia...
Preparare Snitel de piept de pui cu cartofi taranesti Se feliaza pieptul de pui, se bate putin, se sareaza, se pipereaza, se da prin faina, apoi prin oul batut cu sare si piper. Se prajeste in ulei incins la foc moderat. Se scot pe servetele absobante. Cartofii se curata, se spala, se...
Afisate 1 - 30 din 57 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking